maanantai 12. joulukuuta 2011

Tilitili pom...


Sataa sataa ropisee....:( Pian on kaikki lumi sulanut pois ja maa on taas musta. Nyt kun on ollut täysikuu ja lunta maassa, on ulkona nähnyt ihan hyvin pimeälläkin ilman taskulamppua. Tuli niin jouluinen olo.

Käytiin eilen Tampereella Joulutorilla katselemassa menoa. Kivoja pikku kojuja, joissa oli myytävänä mitä ihanimpia käsitöitä ynnä muuta. Saksalaiset paahdetut mantelit tuoksui kyllä ylivoimaisesti parhailta. Ihmisiä torilla oli tungokseen asti, joten päätettiin tulla uudelleen loppuviikosta, kun kuljetaan taas kylillä.

Sitten muutama ruokaohje, että säilyvät tallessa (tämän blogin alkuperäinen ajatus...).

Tonnikalalasagne

4 purkkia tonnikalaa (pari maustamatonta ja pari maustettua)
1 litran juustokastike
lasagnelevyjä

Valmistetaan kuten tavallinen lasagne, jauhelihaseoksen tilalle tonnikalaa. Helppoa ja tosi hyvää!!!

Vaalea glögi

7-8 dl omenatäysmehua
2 dl Ikean seljankukkamehu-tiivistettä
12 dl vettä
vajaa 1 dl sokeria
kokonaisia neilikoita, kardemummansiemeniä, kanelitanko ja tähtianis.

Omenatäysmehu ja mausteet muhimaan jo aamusta. Illalla lisätään seljankukkamehu-tiiviste, sokeri ja vesi. Lämmitetään hitaasti ja nautitaan manteleiden ja rusinoiden kera. Taivaallista!!!

Työn alla tyttärelle viitta, johon kävin tänään ostamassa uudet kankaat, kun menin leikkaamaan päin per...seiniä ne alkuperäiset... Kaavoja ei ole, vain mitat ja valokuva sekä useampi vuosi taukoa vaatteiden ompelusta. No, noista pilalle menneistä saan itselleni melkein samanlaisen, reunoihin tulee vaan yksivärinen jatkopala. Oikeastaan ihan jees, koska kangas on kiva ja vähän suunnittelinkin samanlaista itselle... Kuvia tulee, kunhan projekti edistyy ja pakko sen on edistyä, koska menemme Vaasaan lauantaina ja lupasin, että viitta on silloin valmis. Taidan tästä hilpaista ompelukoneen ääreen ja lupaan keskittyä tekemiseeni paremmin kuin eilen.

Rakkaudella,

Hanna

Ei kommentteja: