torstai 8. joulukuuta 2011

Hoppsan...

Yli viikko vierähti ilman päivityksiä. Esikoinen oli telonut kyynärpäänsä ja tuli sitten mamman luo kyläilemään. Aika kului seurustellessa ja kaikenmoinen askartelu yms. on jäänyt vähälle. Ruoka on ollut hyvää ja sitä on ollut riittävästi.




Suklaakakku

150 g Digestive-keksejä
1 dl voisulaa

4 liivatelehteä
0,5 dl vahvaa kahvia
170 g taloussuklaata
200 g appelsiini-tuorejuustoa
2 kananmunaa
0,5 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa. Taputtele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja valmista kahvi (murukahvi sopii oikein hyvin, 0,5 dl vettä + 0,5 tl murukahvia). Sulata suklaa vesihauteessa. Vaahdota munat ja sokeri sekä kerma ja sokerit. Puserra liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota kuumaan kahviin. Lisää suklaan joukkoon tuorejuusto, kahvi-liivateseos ja muna-sokerivaahto. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti käännellen. Kaada seon pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään 3-4 tunniksi, mielellään yön yli. Koristele suklaarouheella ja raastetulla appelsiinin kuorella.

Perunarieskat

1 pss Pirkka- muusijauhetta (105 g)

3 dl maitoa

2 dl vettä
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja tms.


Valmista muusi ohjeen mukaan ja anna jäähtyä. Lisää kananmuna sekä yhdistetyt kuivat aineet. Jaa uunipellille 4 kasaan ja taputtele jauhojen kanssa tasaisiksi. Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia. Näistä tulee ihanan pehmeitä ja sisältä kosteita. Namia lämpiminä voin kanssa!!!


Kirjoittelin tuossa joku aika sitten, että uskaltauduin käyttämään valurautapannua. Pannun ainoa huono puoli on sen varsi, joka kuumenee niin kuumaksi, että pitää olla jotain suojana. Niinpä otin ompelukoneen esiin ja surautin tällaisen:



                                                                             

Paikallisessa kangaskaupassa (joka on ihan uskomaton aarreaitta!!) on myytävänä sellaista tiivistä vanulevyn tapaista materiaalia, joka on tarkoitettu juurikin patalappuihin yms. Käyn tässä jonain päivänä sitä ostamassa ja teen paremman version tästä prototyypistä.

Facebookissa oli hieno huoneentaulu, jossa luki näin: "My windows are not dirty, it's my dog's nose art". Meillä tuota toteutetaan olohuoneessa useamman koiran voimin ja jälki on suunnilleen tällaista:

Kuvaaja (eli allekirjoittanut) olisi ehkä voinut hieman katsoa mitä taustalla näkyy....

Josko tästä siirtyisi tyynyn kaveriksi sänkyyn. Muutama valmis juttu odottaa kuvaamista, yritän huomenna saada aikaiseksi. Olkaa kiltisti, tontut tarkkailevat meitä!!

Hanna
  


Ei kommentteja: