perjantai 4. marraskuuta 2011

Broileri-wokkia ja suklaa-päärynäkakkuset

Kutunjuusto-papuwokki ja broileria

1 paprika
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
öljyä
pussillinen pitkiä pakastepapuja
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl ProvenceMix-yrttisekoitusta
suolaa ja pippuria
200 g paikallista kutunjuustoa
kilon rasia hunajamarinoituja broilerinfileitä

Puhdista ja suikaloi paprika. Suikaloi myös sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Wokkaa paprikoita, sipulia ja valkosipulia öljyssä 2 - 3 minuuttia. Lisää kohmeiset pavut ja vokkaa vielä noin 5 minuuttia.
Mausta balsamiviinietikalla, yrttisekoituksella, suolalla ja pippurilla.
Viipaloi juusto ja nosta viipaleet vokin päälle. Anna juuston lämmetä kannen alla pari minuuttia. Ripottele pinnalle basilikaa.
Paista broilerit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa lisäksi riisiä.
Vähän viritetty ohje Pirkan Vuohenjuusto-papuwokista... Mausteita olisi saanut olla reilusti enemmän, chili olisi varmaan tehnyt terää.
 
Jälkiruoaksi Suklaa-päärynäkakkusia 
(ohjelmasta Sikke - ruokaa rakkaudella)

4 kypsää pientä päärynää kuorittuina
50 g suklaata 5 osaan palastettuna
1/2 sitrunan mehu
125 g pehmeää voita
150 g vaaleaa muscovadosokeria
2 munaa vatkattuina
2 rkl kaakaota
1 tl leivinjauhetta
125 g jauhoja
1 rkl vahvaa espressoa jäähtyneenä
toffekastiketta (voi ostaa valmiina)
1. lämmitä uuni 180 asteeseen ja voitele 4 3 dl vetoista uunin kestävää astiaa ja aseta pohjalle leivinpaperi.
2. leikkaa pala pois päärynöiden pohjasta. Koverra pois siemenkota ja täytä syntynyt aukko suklaapalalla. Valele päärynät sitruunamehulla, etteivät ne tummu.
3. vatkaa voi ja 125 g sokeria kuohkeaksi ja lisää vähitellen vatkatut munat ja lopuksi sihdattu kaakojauhe ja jauhoihin sekoitettu leivinjauhe. Lisää varovasti käännellen espresso.
4. Kaada seos voideltuihin vuokiin ja istuta päärynä kuhunkin. Jätä pari senttiä kohoamisvaraa.
5. Ripota loput sokerit päärynöiden päälle ja paista uunissa noin 30 minuttia kunnes kypsiä.
6. Irrota reunat terävällä veitsellä tai tarjoa suoraan kypsennyskupeista toffeekastikkeen kera.

Muutama huomio... Päärynöiden tulee ihan oikeasti olla kypsiä, kovat eivät pehmene uunissa... Tuota toffeekastiketta ei tarvita, on aivan tarpeeksi makeaa ilmankin. Sen sijaan jäätelöpallo tai kermavaahtonokare pehmentäisi mukavasti aika tummaa makua. Laitettiin sisälle taloussuklaata, mutta ehkä sinne sopisi paremmin maitosuklaa tai vaikkapa Dumle-konvehti... Joka tapauksessa näitä tehdään toistekin!!

Illalla menin vielä helmikoru-kurssille, joka on tämän hetkinen henkireikäni. Ihanaa näperrellä kauniita koruja ja suunnitella seuraavia. Niistäkin tulee kuvia aikanaan.....=)

Ei kommentteja: