tiistai 8. marraskuuta 2011

Lentävä Jaska

Olo- ja takkahuone on olleet neljä kuukautta ilman verhoja, joten oli aika tehdä asialle jotain. Ostin läpikuultavaa pellavantapaista yksiväristä kangasta ja hauskaa kukkakangasta reunoihin. Yksivärinen olisi ehkä saanut olla paksumpaa, koska nyt siitä kuultavat ikkunankarmit läpi. Mutta näillä mennään...





Illalla alkoi olla vähän kalseaa, koska oli luvattu yöpakkasia. On jo aikakin, marraskuusta on eletty pian kolmannes ja lämpötilat huitelee +5 ja +10 välillä... Eikun takka päälle, pari pesällistä riittää oikein hyvin ja aamullakin on vielä mukavan lämmintä!

Sitten ruokapuoli...=) Tänään meillä oli Lentävää Jaskaa eli Flygande Jakob. Monesta eri ohjeesta mukaeltu versio menee näin:

1 valmis grillattu broileri
1 paketti pekonia
2 banaania
n. 100 g suolapähkinöitä
2 dl kermaa
1 dl turkkilaista jogurttia
1 dl makeaa chili-kastiketta

Broilerista irroitellaan lihat ja laitetaan uunivuokaan. Silputtu pekoni pannulle tirisemään ja kun on rapeaa, niin kaadetaan broilerinpalojen joukkoon. Vuokaan lisätään pähkinät ja viipaloidut bananit sekä keskenään sekoitetut liemiainekset. Uuniin 225 asteeseen n 20 minuutiksi ja nautitaan riisin ja salaatin kera. Meillä kuvaan ehti enää Jaskan rippeet, muut ehdittiin syödä ennenkun hain kameran.

Mä alan oppia tuon kameran käyttöä...=) Jollain ammattilaisella varmaan nousee niskakarvat pystyyn noita kuvatuksia katsellessa, mutta mulle kelpaa ja se riittää!!!

Ei kommentteja: