tiistai 22. marraskuuta 2011

Omppupaistos ja vaniljakastike

 Ystävä vuosien takaa on muuttanut tänne kulmille (70 km päähän....) ja aloittanut opiskelut. Niiden tiimoilta tapaamme silloin tällöin, viimeksi eilen. Aika lentää jutellessa kuin siivillä, varsinkin kun meillä on yhteinen harrastus ja elämäntapa, koirat. Eilisen tapaamisen palanpainikkeeksi tein omenamurupaistosta ja siihen vaniljakastikkeen. Ja opin senkin, että ruokalusikallinen maissitärkkelystä tarkoittaa tasaista lusikallista, ei kukkuraista... Kastikkeesta tuli "tutinaa", mutta maku oli oikein hyvä...


Omenamurupaistos

150 g voita
3/4 dl muscovado-sokeria
3 rkl siirappia
1-2 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
80 g hasselpähkinärouhetta
4-5 omenaa

Sekoita kuivat aineet keskenään (lasken kuivaksi myös tuon siirapin) ja kaada sulatettu voi joukkoon, sekoita tasaiseksi. Laita kuoritut ja viipaloidut omenat uunivuokaan ja kaada muruseos päälle. Paista 200 asteessa noin 25 min. Tarjoile jäätelön tai vaniljakastikkeen kera. (Ripaus kanelia tms. olisi sopinut näin joulun alla, toim. huom.)

Vaniljakastike

1 vaniljatanko
5 dl maitoa
2 rkl maissitärkkelystä
1,5 rkl sokeria

Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet veitsenkärjellä kattilaan. Lisää myös halkaistu vaniljatanko ja lisää muut ainekset. Kuumenna kokoajan sekoittaen ja anna kiehua noin 3 minuuttia. Kaada tarjoiluastiaan ja poista vaniljatanko n. 5 minuutin kuluttua. Tarjoa jäähtyneenä.

Kiitos ystäväni vierailusta, näemme taas parin viikon kuluttua!!!

Hanna

Ei kommentteja: