maanantai 21. marraskuuta 2011

Viikonlopun aherruksia


Viikonloppuna ja oikeastaan loppuviikostakin olen ollut tooooosi ahkera! Kaikenlaisia projekteja olen aloitellut, mutta kuten tavallista, aina jotain pientä puuttuu ja urakka jämähtää... Tässä kuitenkin joitain aikaansaannoksia:                                                                                                                                                                                                   
  
Keskiviikkona iltapalalla oli kulibjakaa:

1 pkt (500 g) kaulittua voitaikinaa

2 dl riisiä

1 l vettä

4 kananmunaa

450 g lohifilettä

1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna

ripaus valko- ja mustapippuria

suolaa (mikäli lohessa ei sitä jo ole)

Keitä riisit kypsiksi ja kananmunat koviksi (n. 8 min). Pienistä munat haarukalla. Paloittele kala pieniksi kuutioiksi. Sekoita riisi, kananmunat, kalan palat ja mausteet keskenään. Kauli valmista voitaikinalevyä vähän isommaksi (n. 30-40 cm) ja kaada täyte levyn toiselle puolelle. Käännä toinen puoli päälle ja ummista reunat haarukalla. Voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa noin 30 minuuttia.


Torstaina oli jälleen korukurssin aika ja tässä valmiiksi asti saatuja. Oikealla"joulukoru", jossa viisi pientä kulkusta ja siemenhelmiä. Tuosta tulee jostain syystä mieleen pohojalaaset helavyöt.... Keskellä ja vasemmalla vaijeriin pujoteltuja lasihelmiä ja muuta sälää. Lukosta roikkuu kolme irrotettavaa osaa. Kattolampusta tuleva valo hämää jälkimmäisessä korussa, siinä ei ole oikeasti kullanvärisiä osia.


Lauantaina oli kylmää ja pimeää (ihan niinkuin viimeiset kaksi kuukautta tähänkin asti....), joten illalla sytyttelin kynttilöitä sisälle ja ulos. Ulkona olevassa lyhdyssä paloi vaniljantuoksuinen kynttilä ja koko oven edusta tuoksui ihanasti vaniljalle. Jättäkää ruma pistorasia huomioimatta....



Isänpäivänä sunnuntaina odoteltiin ensin päivänsankarin paluuta Saksanmaalta. Iltapäivällä syötiin possua rosépippurikastikkeessa ja jälkiruoaksi oli aivohyytelöä (Dr. Oetkerin valmis-pannacottaa). Se ei kuitenkaan suostunut irtoamaan aivojen mallisesta vuoasta, joten jätin kuvaamisen väliin... Myöhemmin nautittiin eli ahmittiin perheen nuorison tekemää täytekakkua, jossa oli välissä sitruunarahkaa, kermaa, banaania ja kuningatarhilloa. Päällistä koristivat persikkasiivut, viinirypäleet ja Amerikanpastillit. Ja koska en tajunnut, että kaupat ovat ihan oikeasti tänään kiinni (miten niin olen tottunut 24h auki olevaan ABC:hen...?), piti tempaista sämpylät tulemaan illalla saunan jälkeen. Minähän en sämpylöitä rupea pyörittelemään, teen vain pötkön, jonka taputtelen vähän lituskaiseksi ja paloittelen. 


Hanna

Ei kommentteja: